Jumerit Haté di tungtung taun

Jumerit Haté di tungtung taun

 

Detik nu paberik-berik

Menit nu pagancang-gancang indit

Jam nu pa paheula-heula leumpang

Poé jeung minggu nu paburu-buru

Bulan jeung taun nu pa untun-untun

Estuning yérélék waktu asa kakara kamari soré

 

Gusti… kalayan Kersana Anjeun..

Angin masih kénéh ngahiliwir ngusapan haté

Gunung-gunung masih kénéh ngajungkiring mindingan diri kuring

Tatangkalan masih kénéh rajeg ngiuhan salira abdi

Ombak masih kénéh daék paudag-udag nepakan raga badag

Panon poé masih kénéh daék nguniang ti beulah wétan

Langit masih kénéh saged ngiuhan sakabéh mahluk

 

Tapi naha…

Tapi naha haté kuring masih kénéh ngabentrang lir batu karang?

Heuras kénéh lir batu cadas?

Ngabatu, ngabaketrak kacida teuasna!

Teu daék asak hampura ka sasama

Teu daék nya’ah kanu sahandapeun

Teu hormat ka nu leuwih sepuh nu pinuh karamat

Jiga nu bakal hirup salilana

Jiga nu bakal walagri nu abadi

Padahal sehat ngan ukur saliwat

Padahal cageur ngan ukur sasampeur

Padahal ngora ngan ukur sakedét nétra

 

Duh Gusti, Nu Maha Suci…

Waktos téh ngan séép digorogot ku kamaksiatan abdi

Taun ngaleungit ngan ukur dipaké teu uni jeung wargi

Bulan ilang ngan ukur ku loba catur jeung batur

Poé ngan sajorélatan dipaké ngotoran haté

éstuning taya pisan kahadéan nu bisa ngupahan diri

 

Gusti..

Dina poék mongkléngna haté abdi

Abdi kakarayapan milari Panangan Gusti

Neda pamuntangan diri

Ngarah hirup pinuh ku harti

Ngarah hurip meunang ajén diri

 

Supados  ngintip wanci ka payun teu ringrang

Supados nyawang mangsa ka tukang teu melang

Nya teu aya deui tempat pikeun mumuntang

Anging Salira nu Maha Wenang

 

Gusti..

Sajeroning abdi lamokot ku dosa

Dina hate leutik mah abdi jumerit maratan langit

Ngocéak maratan jagat

Dumeuheus ka Gamparan

Mugi Anjeun maparin cahaya nu ca-ang padang

Nu bisa nyaangan jagat alam

 

Mugi Gusti masihan panghampura

Sabab taya deui kamulyaan

Kajabi hirup aya dina Panghampuraan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: