Diajar Hirup Normal

ularkepaladuaIeu tandaning Kakawasaan Alloh, teu kedah anéh da Alloh mah Maha Kawasa.

Ngan dina hal ieu kuring sok bingung mun ningali jalma nu sacara zhohir mah normal, tapi mun ningal tina kalakuan bet katingalna téh jiga anu boga sirah dua, nyeplés pisan poto sakadang oray di gigireun ieu, nya nu ceuk bahasa légégna mah Ular Berkepala Dua téa. Tah nu kieu racunna leuwih-leuwih ti oray nu saenyana.

Kumaha bet kitu? Ah teu kumaha-kumaha, boh bawaan lahir atawa nu disebut panyakit batin téa, duka mémang  karesepna kitu. Naha nu kumaha jalma na bisa kitu sagala? Teu hésé ngabédakeun jalma nu kieu mah. Mun hareupeun jiga nu enya, terus mun tukangeun mikangéwa, tah éta pisan.

Keun wéh urang mah nu normal ulah nurutan kitu, anggur mah sing karunya ka dirina. Ieu mah dibahas sotéh bisi aya jalma nu kitu peta, nya sing iatna wéh, kudu taki-taki, sing caringcing pageuh kancing, sing saringset pageuh iket, bisi aya maung ngamuk gajah meta, tah kukituna waspada mah kudu.

Satu Tanggapan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: